Rajoja

Positiivinen ajattelu

2.4 Askel Uuten! -valmennus herätti ajatuksia! Ryhmässä havahduttiin erilaisten uskomusten hallitsevan elämää kielteisellä tavalla. Kaikkia nauratti kun oivalsi, miten…itseasiassa ”tyhmien” asioiden annamme hallita elämäämme ja valmennus herätti uuden uskon positiivisen ajattelun voimaan.

Itse käytyäni melkoisen kriisin läpi ja kyseenalaistettuani kaikki omatkin oppini. Oivalsin, että kyseessä on elämäntapa, jota aika ajoin koetellaan ja takaisin raiteille pitää koittaa navigoida ja jos ei navigoi niin…..me kaikki tiedämme miltä elämämme näyttää sen jälkeen. Olettaisin, että kuvaavat adjektiivit olisivat: ilotonta, katkeraa, vaativaa, periksiantamista, ahdistavaa.

Ahdistus

….jäi itselläni taakse kun sain jäsennettyä mielessäni asiat ja mikä johtuu mistäkin. Musta pilvi jäsentyi asioiksi ja ymmärrys siitä, että suru on surua ja hälvenee ajan mittaan.

Kun asiat olivat jäsentyneet, niin sen seuraukena sain voimaa, joka johti toimintaan ja omaan vastuunottoon. Olin jo hetken luovuttamassa kaikesta, siis kaikesta. Ja samalla huomasin etsiväni omaa itseänikin…mihinkäs se oli kadonnut, entä jos tämä kaikki olikin sitten tässä? Ennenkaikkea yrittäjyydestä, kodista ja jopa omasta, iloisesta itseästäni, joka rakastaa, hyväksyy, nauraa ja itkee.

Alitajuntani oli tehnyt runsain mitoin töitä ja heräsin yhtenä pakkasaamuna, että periksihän minä en anna! Ja kun se voima oli valjastettu, niin sain tartuttua asioihin kiinni. Uskon vahvasti siihen, että jos en olisi monella tasolla työstänyt mielessäni asioita, tehnyt samalla hiljaista myyräntyötäni asioiden eteenpäin viemiseksi, vaikka en kyennytkään ns. tekemään tuottavaa työtä, niin en olisi tässä kirjoittamassa näistä kokemuksista.

Elämänilo on mahdollista löytää takaisin. Voisiko sanoa näin, että täydelliseen elämään kuuluu: iloa, surua, kiukkua, raivoa, rakkautta. Ikävää on, että negatiiviset tunteet ovat niin voimakkaita ja magnetisoivia, että niiden voittamiseksi tarvitaan kaksinkertainen määrä valoa. Haluatko sinä olla valontuoja? Elämä on valintoja, näin se on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *